Onze ingrediënten

Onze vegan* formules bevatten minimaal 99,46% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarbij de strenge eisen van de COSMOS NATURAL-certificering volledig worden gerespecteerd.

*geen dierlijke ingrediënten of ingrediënten van dierlijke oorsprong

 

Onze bloemen

We selecteren de bloemen zorgvuldig.  

Om onze gefermenteerde actieve bloemen te verkrijgen, extraheren we hun belangrijkste componenten, die vervolgens worden omgezet en verbeterd tot gefermenteerde actieve ingrediënten.

 

Camelia sinensis

Camellia Sinensis wordt al eeuwenlang traditioneel gebruikt in China. Camellia Sinensis bloemenextracten hebben antioxidatieve eigenschappen en helpen vrije radicalen tegen te gaan. In onze formules hebben we gefermenteerde Camelia Sinensis gecombineerd met gefermenteerde olijfolie

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een oud geheim in de Chinese traditie. De extracten verkregen door kamperfoeliebloemen zijn rijk aan flavonoïden, waarvan bekend is dat ze oxidatieve stress verminderen. In onze formules hebben we gefermenteerde kamperfoelie gecombineerd met hyaluronzuur en gefermenteerde olijfolie.

 

Helichrysum

Helichrysum komt oorspronkelijk uit Australië en is in Europa al sinds de XIXe eeuw bekend. Ze wordt erkend om haar buitengewone schoonheid en wordt ook wel de Golden everlast genoemd omdat ze een zeer veerkrachtige bloem is die lang meegaat. In onze formules hebben we witte helichrysumblaadjes doordrenkt met gefermenteerde arganolie en roze helichrysemblaadjes met gefermenteerde saffloerolie.

Jasmijn

Jasmijn is een oud schoonheidsgeheim uit de Chinese traditie.  Daarnaast wordt in de Ayurveda, Indiase traditie, jasmijnbloem beschreven als de huid te verzachten en glad te strijken. In onze formules hebben we gefermenteerde jasmijn gecombineerd met gefermenteerde angelica olie.

Portulaca

Al in de oudheid bekend om zijn kwaliteiten, wordt portulaca gewaardeerd om zijn sterke anti-oxidant, detoxifiërende krachten. De bladeren bavatten vetzuren zoals omega-3, mineralen en vitamine C, A en E - die werken tegen oxidatieve stress en helpen de vorming van vrije radicalen tegengaan. In onze formules combineren we gefermenteerde portulaca met gefermenteerde lactobacillus en gefermenteerde olijfolie.


Onze oliën

We hebben zorgvuldig kostbare oliën gekozen.

Het fermentatieproces transformeert en verbetert de eigenschappen van ingrediënten.

Fermentatie is een natuurlijk proces dat de ingrediënten transformeert en verbetert, waardoor ze in feite worden omgezet in nieuwe ingrediënten met een andere moleculaire samenstelling dan de oorspronkelijke. Dankzij dit unieke proces bevat onze gefermenteerde olijfolie minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren* - waaronder ook Omega 6 en Omega 9, kostbare voedingsstoffen voor de huid. De formules van Florena Fermented Skincare hebben een sterke antioxiderende werking, die helpt vrije radicalen te bestrijden.

*Vergeleken met niet-gefermenteerde olijfolie

Angelica Olie

Angelica-olie is al lang bekend in Korea, waar het wordt gebruikt voor zijn verkwikkende eigenschappen. 

In onze formules hebben we gefermenteerde angelica-olie gecombineerd met gefermenteerde jasmijn.

Arganolie

Arganolie heeft speciale eigenschappen. Het wordt verkregen door het persen van de vruchten van Argania spinosa, bekend als de "Tree of Life".  Arganolie wordt gewaardeerd om zijn hydraterende eigenschappen en het vermogen om elasticiteit aan de huid te bieden. 

In onze formules hebben we gefermenteerde arganolie gecombineerd met witte helichrysum bloemblaadjes.

 

Saffloerolie

Het gebruik van saffloerolie is oud, de Egyptenaren waren de eersten die de hydraterende en voedende eigenschappen ervan ontdekten. Ze gebruikten het als zalf. 
Saffloer is een zeer veerkrachtige plant die bestand is tegen extreme weersomstandigheden.
In onze formules hebben we gefermenteerde saffloerolie gecombineerd met roze helichrysum bloemblaadjes.

 

Olijfolie

Olijfolie is al meer dan 6000 jaar bekend en gewaardeerd om haar talrijke deugden die haar een kostbare bondgenoot maken voor het welzijn van onze huid, dankzij haar verbazingwekkende antioxiderende en hydraterende eigenschappen.
In onze formules hebben we gefermenteerde olijfolie gecombineerd met gefermenteerde camellia sinensis.


Onze natuurlijke actieven

Onze formules bevatten ingrediënten van natuurlijke oorsprong die uitsluitend afkomstig zijn van plantaardige bronnen. Ze worden zorgvuldig gekozen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Een van de belangrijkste kenmerken is vochtretentie: de moleculen zijn in staat om water vast te houden tussen 1.000-10.000x hun moleculair gewicht (een gram houdt een tot tien liter vast). Tijdens het verouderingsproces vermindert het natuurlijke vermogen van de huid om hyaluronzuur te produceren en beginnen rimpels te ontstaan en zich te verdiepen. Het hyaluronzuur dat in de formules van Florena Fermented Skincare wordt gebruikt, is uitsluitend afkomstig van hernieuwbare plantaardige bronnen en wordt gewonnen uit tarwe.

Vitamine E

Vitamine E komt van nature voor in sommige voedingsmiddelen, wordt toegevoegd aan andere en is beschikbaar als voedingssupplement. "Vitamine E" is de verzamelnaam voor een groep vetoplosbare verbindingen met een kenmerkende antioxiderende werking. De onze, Tocoferol, is afgeleid van sojabonen.

Lactobacillus

Lactobacillus is een ingrediënt dat steeds populairder wordt in de huidverzorgingsvoorbereiding en bekend staat om de zichtbare verbetering van hydratatie, elasticiteit en glans, terwijl het fijne lijntjes en rimpels vermindert.
De lactobacillus die we gebruiken is speciaal voor ons ontwikkeld en komt voort uit de fermentatie van melkzuur. In onze formules combineren we gefermenteerde lactobacillus met gefermenteerde portulaca en gefermenteerde olijfolie.