De kracht
van
fermentatie

"Wat verandert, evolueert.
Wat evolueert, verbetert."

Wat is fermentatie? 

Fermentatie is een krachtig natuurlijk transformatieproces dat technologie, innovatie en natuur combineert: het transformeert en verbetert de eigenschappen van natuurlijke ingrediënten. Al onze producten bevatten gefermenteerde actieve stoffen: natuurlijke ingrediënten die door het fermentatieproces worden omgezet in krachtigere voedingsstoffen voor jouw huid. Door dit unieke proces bevat bv. de gefermenteerde olijfolie in de Florena Fermented Skincareproducten, minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren - inclusief Omega 6 en Omega 9, in vergelijking met een niet gefermenteerde olijfolie. Deze gefermenteerde ingrediënten hebben ook een sterke antioxiderende werking die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen.


Een oude natuurlijke geschiedenis

De ontdekking van de voordelen van fermentatie gaat ver terug.

Van Amerika, tot Korea en Japan hebben beschavingen geleerd om de geheimen van dit krachtige natuurlijke proces te ontsluiten.

Door de eeuwen heen heeft fermentatie een revolutie teweeggebracht in de wereld van voedsel, waardoor we brood, azijn, bier en chocolade hebben gekregen, en wordt sinds de tijd van Cleopatra gebruikt in cosmetica.


Fermentatie in cosmetica

Florena brengt een revolutie teweeg in de natuurlijke cosmetica door dit oude, natuurlijke en krachtige proces in de hedendaagse cosmetische wereld te brengen door nieuwe technologieën en nieuwe combinaties van gefermenteerde ingrediënten te verkennen, en dit met respect voor de natuur in het achterhoofd.


Het fermentatieproces van FLORENA® Fermented Skincare 

 • 1. Selectie van de ingrediënten

  We selecteren zorgvuldig bloemen en oliën en we extraheren de belangrijkste componenten.

 • 3. Transformatie

  Elk ingrediënt fermenteert anders. Onze ingrediënten fermenteren zo lang als nodig is, zonder tussenkomst, om zo de natuur de transformatie te laten volbrengen.

 • 5. Het recept van Florena Fermented Skincare

  Vervolgens voegen we de gefermenteerde bestanddelen toe aan onze formule en ons beauty recept is klaar.

 • 2. Toevoeging van natuurlijke fermentatiestoffen

  Aan deze selectie voegen we natuurlijke fermentatiestoffen toe die het fermentatieproces opstarten, een uniek natuurlijk proces.

 • 4. Filteren

  Zodra het fermentatieproces is voltooid, filteren we de gefermenteerde bestanddelen, die werden getransformeerd en verbeterd tot gefermenteerde actieve stoffen.


Verbeterde antioxidante werking

Fermentatie is een natuurlijke booster die ingrediënten transformeert waardoor ze krachtiger worden.

Fermentatie is een natuurlijk proces dat de ingrediënten transformeert en verbetert, waardoor ze in feite worden omgezet in nieuwe ingrediënten met een andere moleculaire samenstelling dan de oorspronkelijke. Dankzij dit unieke proces bevat onze gefermenteerde olijfolie minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren* - waaronder ook Omega 6 en Omega 9, kostbare voedingsstoffen voor de huid. De formules van Florena Fermented Skincare hebben een sterke antioxiderende werking, die helpt vrije radicalen te bestrijden.

*Vergeleken met niet-gefermenteerde olijfolie